Toyo wint Good Design award

Toyo wint Good Design award

Toyo TiresToyo Tire & Rubber Company Co LTD heeft de prestigieuze “Good Design” award in de wacht gesleept voor zijn nieuwe NanoEnergy-lijn. Dit nieuwe ecologische bandenprogramma is hiermee erkend door het Japans Instituut voor Designpromotie.
De NanoEnergy is het vlaggenschip in de Ecology-bandlijn van Toyo Tires. Het product biedt volgens Toyo talrijke ecologische voordelen en staat garant voor superieur rijgedrag en remmen op nat en droog wegdek: “De NanoEnergy-lijn biedt een perfecte synergie tussen prestaties, veiligheid, rijplezier en aandacht voor het milieu. De technologie vermindert het brandstofverbruik en de milieu-impact, doet de band langer meegaan en verzekert een stillere rit.”
De Good Design award is een omvangrijk programma voor het evalueren en stimuleren van design, georganiseerd door het Japans Instituut voor Designpromotie (JDP). De awards worden toegekend aan uitmuntende ontwerpen, in het streven naar een voorspoedig leven en industriële ontwikkeling. Hiervoor ontvangt JDP jaarlijks circa 3.000 kandidaturen van meer dan 1.000 bedrijven en ontwerpers binnen en buiten Japan. De kandidaturen worden beoordeeld door ongeveer 60 designexperts met als criteria de hoogste esthetiek op het vlak van innovatief design, nieuwe technologieën, vorm, materialen, constructie, concept, functie, bruikbaarheid, energierendement en aandacht voor het milieu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.