Toyo Tires partner UCI BMX Wereldkampioenschappen

Toyo Tires partner UCI BMX Wereldkampioenschappen

Toyo Tires is een officiële partner geworden van de UCI BMX Wereldkampioenschappen 2019 die plaatsvinden van 21 juli tot 27 juli op het circuit van Zolder, België. Dit maakte de bandenproducent bekend.
Zichtbaarheid
Met het aangaan van het partnerschap wil Toyo Tires haar zichtbaarheid vergroten bij jonge sportfans van het BMX-racen. Met logo’s rondom het circuit, waaronder op de starthelling, is het merk wereldwijd te zien tijdens deze kampioenschappen.
De door Toyo gesponsorde atleet Neneka Nishimura, van team Gan Trigger uit Japan, neemt deel aan het dameskampioenschap.
Explosieve sport
Het BMX Wereldkampioenschap wordt georganiseerd door de Internationale Wielerunie- Union Cycliste Internationale. Deze wordt volgens Toyo Tires gezien als het toppunt van concurrentie in deze explosieve sport. BMX races worden op speciaal gebouwde circuits gehouden, waarbij de renners worden uitgedaagd om asfalt, zand en sprongen te combineren. In Zolder wordt elke race, over 380 meter, in slechts 30 seconden voltooid door de rijders.
Wedstrijden om plaatsen te winnen tijdens het evenement worden gehouden in de weken voorafgaand aan de kampioenschappen, zodat fans de actie live kunnen zien. (Foto: Toyo Tires)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.