Toyo ziet omzet en winst groeien

Toyo ziet omzet en winst groeien

Toyo TiresToyo Tire & Rubber Co Ltd. meldt over de periode 1 april t/m 31 december 2012 een omzet van2,3 miljard dollar te hebben behaald. De winst bedroeg 132 miljoen dollar.
Dit blijkt uit de gepubliceerde resultaten over 2012. Het fiscale jaar 2012 was vorig jaar verkort tot een periode van 9 maanden omdat Toyo Tire in dat jaar is overgeschakeld naar een fiscaal jaar van januari t/m December. Op jaarbasis laten de cijfers een stijging zien van 3,97 procent. Het bedrijfsresultaat in de laatste negen maanden bedroeg 156,5 miljoen dollar en de winst 132 miljoen dollar.
De omzet van de bandendivisie bedroeg 2.29 miljard dollar, een stijging van 4,42 procent op jaarbasis ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat bedroeg 130 miljoen dollar, een stijging van 30,9 procent op jaarbasis ten opzichte van een jaar eerder.
De business-unit OE banden herstelde van de daling in 2011 als gevolg van de aardbeving. Ook steeg de productie van Japanse auto’s en de verkopen van auto’s op Toyo banden. Daarnaast liet de bandendivisie een stijging zien in de vervangingsmarkt voor personenautobanden in zowel omzet als in aantal verkochte banden, deels door een toename in de verkoop van brandstofefficiente banden en van winterbanden.
Door de economische crisis bleven de verkopen van vervangingsbanden in Europa en in de VS gelijk aan die een jaar eerder. Ook voor 2013 verwacht Toyo een stijging in de omzet van winst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.