Sentury Tires haalt 350 miljoen op voor fabriek in Spanje
Sentury Qirin 990 EV (Beeld: Inter-Sprint)

Sentury Tires haalt 350 miljoen op voor fabriek in Spanje

Qingdao Sentury Tire heeft nieuwe aandelen ter waarde van 350 miljoen euro uitgegeven. De opbrengst daarvan dekt driekwart van de kosten voor de bouw van een nieuwe bandenfabriek in Spanje, meldt vaksite Tyrepress.com.

Het moederbedrijf van Sentury Tire/Landsail loopt al een jaar of twee rond met het plan om een Europese fabriek te bouwen in Spanje. Om dat te realiseren, is een apart bedrijf Sentury Tire Spain opgericht. In maart tekende de directie ook een overeenkomst voor de locatie waar de fabriek zou moeten verrijzen met de burgemeester van Las Pontes in het noordwesten van het land. De fabriek moet een aanvangscapaciteit krijgen van zes miljoen banden per jaar wat in de eindfase verdubbeld moet worden. Een deel van die banden zou dan bestemd zijn voor partner Davanti Tyres.

Nog maar een week of wat geleden is ook de bouw gestart van een nieuwe fabriek van Sentury Tire in Tangiers in Marokko, de eerste bandenfabriek in dat land. Dat project vergt een investering van ruim 275 miljoen euro. Het Chinese bandenbedrijf heeft daarvoor recent een terrein van 200.000 vierkante meter aangekocht. Die Marokkaanse fabriek zou uiteindelijk zes miljoen banden per jaar moeten produceren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.