Inter-Sprint zet in op Chinese band: ‘Alle ingrediënten om door te pakken’
Een Jeep Gladiator met Sentury banden (Foto: Sentury Tire)

Inter-Sprint zet in op Chinese band: ‘Alle ingrediënten om door te pakken’

Sinds het begin van het jaar levert Inter-Sprint een nieuwe EV band van het Chinese merk Sentury Landsail, de Sentury Qirin 990 EV zomerband. Het is voor de fabrikant de eerste band van Sentury Landsail met alleen de merknaam Sentury op de band. Inter-Sprint verwacht dat de nieuwe band van het Chinese merk bijdraagt aan de verkopen. Dat meldt Patrick Laros, brandmanager bij Inter-Sprint aan Bandenportaal.

Sentury Tire is een relatief onbekende naam op de bandenmarkt. Maar het bedrijf is onder de merknaam Sentury OE-leverancier in Azië van een paar grote autofabrikanten. De fabrikant heeft Europese en wereldwijde ambities. Er zijn vergevorderde gesprekken om de eerste fabriek in Europa (Spanje) te bouwen. Ook wil Sentury een fabriek bouwen in Marokko.

Begin 2023 bracht Sentury Landsail onder de naam Sentury Qirin 990 EV de eerste Chinese EV band op de Europese markt.

In Europa moet de groei mede vormgegeven worden door Inter-Sprint Banden B.V., dat al enkele jaren het merk in Europa vertegenwoordigt. De bandengroothandelaar gelooft dat het klanten kan overtuigen van het Chinese rubber. “De prijs-kwaliteit verhouding is gewoon uitstekend”, zegt Laros. “Sentury eindigt bij bandentesten net onder premiumbandenmerken zoals Pirelli en Michelin.” Hij verwijst daarbij naar een test van twee jaar geleden waarin een Zweeds autoblad Sentury goed beoordeelde. “Ook was het de eerste Chinese winterband die een Michelin versloeg in een directe test.” De band is daarbij, volgens Laos, voordelig. “De prijs ligt op ongeveer de helft van een premiumband.”

Overtuigen van kwaliteit

Om zijn klanten te overtuigen van de kwaliteit en vooral ook de veiligheid van de Chinese band verwijst Laos naar de luchtvaart. “Ze hebben een CTSOA-certificering om vliegtuigbanden te maken. Die produceren ze voor Boeing en daar komen extreme veiligheidseisen bij kijken.” Laos gelooft dat Sentury door het bedienen van de OE-markt in Azië en de vliegtuigbanden certificering een bewezen staat van dienst heeft. “Sentury heeft alle ingrediënten om door te pakken”, aldus Laos.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.