Rubber consumptie groeit door grotere vraag naar banden

Rubber consumptie groeit door grotere vraag naar banden

Tot 2018 zal de wereldwijde consumptie van rubber groeien met gemiddeld 3,5 procent per jaar omdat de vraag naar vervangingsbanden toeneemt. Dit verwacht onderzoeksbureau LMC International Ltd, volgens Bloomberg.
Vervangingsbanden
Gerard Stapleton, onderzoeker bij LMC voor Zuidoost Azië, zei in een interview met Kuala Lumpur Nieuws dat de groeiende vraag naar vervangingsbanden een impuls zal geven aan de consumptie van natuurlijk rubber. Hij denkt daarbij dat de opkomende markten de basis gaan vormen voor de toekomstige vraag naar banden: “In 2020 zal China 35 procent van de totale productie van banden voor personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s voor zijn rekening nemen. In 2010 was dat nog 23 procent. Bij de productie van banden voor trucks en zwaar vervoer zal dat 52 procent zijn; in 2010 was dat nog 43 procent.”
Banden 70 procent
Hij verwacht dat de productie van rubber in 2014 met 4,5 procent zal toenemen ten opzichte van de naar schatting 11,7 miljoen ton dit jaar: “Banden zorgen voor 70 procent van de totale consumptie van natuurlijk rubber in China.” Volgens LMC zal de toekomstige groei worden gedomineerd door de opkomende markten, zowel voor de binnenlandse vraag als export.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.