Rollier voorzitter Raad van Commissarissen bij Michelin

Rollier voorzitter Raad van Commissarissen bij Michelin

Michel RollierMichelin heeft oud-CEO Michel Rollier benoemd tot voorzitter van de raad van Commissarissen. Dit gebeurde tijdens de laatste jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Jean-Dominique Senard werd benoemd als opvolger van Rollier.
Oud CEO
Rollier volgde Éric Bourdais de Charbonnière op, die sinds 2000 voorzitter van de raad van Commissarissen was. Rollier zelf was sinds 2006 CEO van het Franse bandenconcern.
Aandelen
Als antwoord op de sombere situatie in de bandenmarkt werd tijdens de aandeelhoudersvergadering ook besloten aandelen terug in te kopen en het aandelenkapitaal terug te brengen. Zoals al eerder gemeld op Bandenportaal.nl werd ook besloten de productie in Frankrijk verder te flexibiliseren. Volgens Senard is flexibele werken een manier om overcapaciteit te bestrijden.
Door de lagere vraag naar banden wordt de capaciteit van Michelins’ truckbandenfabrieken in Europa voor ongeveer 50% tot 60% benut en van de fabriek voor personen- en lichte bedrijfsautobanden voor ongeveer 70%. Van alle 107.000 Michelin medewerkers werkt 59% in Europa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.