Michelin houdt vast aan voortuitzichten 2013

Michelin houdt vast aan voortuitzichten 2013

Michelin mannetjeMichelin houdt vast aan haar eerder gedane vooruitzichten voor het jaar 2013. Dit meldt persbureau Bloomberg naar aanleiding van Michelins’ aandeelhoudersvergadering.
Mijnbouw
De vooruitzichten houden in dat in 2013 de winst stabiel blijft. “Vanwege een groeiende vraag naar hoge-marge banden voor onder meer mijnbouw voertuigen. Dit helpt de afnemende vraag in Europa compenseren.” Tijdens de aandeelhoudersvergadering zei CFO Marc Henry dat de markt van banden voor de mijnbouw dit jaar sterk zal groeien. ”De Europese markt voor auto- en bedrijfsautobanden zal afnemen, terwijl de opkomende markten zoals Brazilië sterk zullen blijven. De verkopen van grote vervangingsbanden voor mijnbouwvoertuigen zullen stijgen.”
Vervangingsbanden
In april ging de markt voor vervangingsbanden voor personenauto’s in Brazilië omhoog met 21%, in China met 11% en in Europa met 5% procent. Noord-Amerika liet een afname zien van 3%, aldus Bloomberg. In de eerste 4 maanden van 2013 steeg de omzet branchebreed van vervangingsbanden in Brazilië en China met 11% en daalde de omzet met 6% in Europa en 2% in Noord Amerika.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.