Resultaten Yokohama dalen fors

Resultaten Yokohama dalen fors

YokohamaIn de eerste drie kwartalen van 2016 zijn de resultaten van Yokohama in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar flink verslechterd. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag.

Omzet daalt minder
De winst daalde met 53,5% naar 8,5 miljard yen. Het bedrijfsresultaat daalde met 38% tot 18,9 miljard yen. De daling van de omzet was minder scherp met 7,5% tot 410,2 miljard yen. Als oorzaak voor deze verslechtering geeft Yokohama een zwakker wordende vraag, dalende prijzen en een waardestijging van de yen.
Yokohama merkt wel op dat in de verstrekte cijfers nu voor het eerst de fiscale resultaten van de Alliance Tire Group BV (ATG) zijn opgenomen, dat Yokohama in juli 2016 overnam. Ook deze cijfers lieten een daling zien.

Lagere bandenprijzen
Het bedrijfsresultaat van Yokohama’s bandendivisie daalde met 25,8% naar 16.6 miljard yen en de omzet met 11% naar 310.5 miljard yen. In Japan was er sprake van een dalende resultaten vanwege een lagere vraag en lagere bandenprijzen, maar nam het bedrijfsresultaat juist weer toe vanwege dalende grondstofprijzen.
In de rest van de wereld groeide de afzet van banden, maar de winst en de omzet profiteerden hier niet van door de sterker wordende yen en de toegenomen prijsconcurrentie.

Voor het gehele jaar houdt Yokohama vast aan de eerder geuite verwachtingen van 44,9% daling van de winst en 30,3% daling van het bedrijfsresultaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.