Resultaten Goodyear in Q2 naar recordhoogte

Resultaten Goodyear in Q2 naar recordhoogte

Goodyear heeft in het 2e kwartaal van 2015 een bedrijfsresultaat behaald van 556 miljoen dollar, een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en een record, zo meldt het bedrijf in haar zojuist gepresenteerde kwartaalverslag.
Kostenreductie
In het eerste half jaar bedroeg het bedrijfsresultaat 947 miljoen dollar, 14 procent hoger dan een jaar eerder en ook een record. Volgens Goodyear is de stijging het gevolg van gunstige prijsontwikkeling van grondstoffen en een kostenreductie binnen het bedrijf, die groter is dan de inflatie en de ongunstige valutaeffecten.
Lagere winst
De winst in het 2e kwartaal bedroeg 192 miljoen dollar, een jaar eerder was dat 213 miljoen.. In het eerste half jaar kwam de winst uit op 416 miljoen dollar.
De omzet bedroeg in het 2e kwartaal 4,2 miljard dollar, lager dan de 4,7 miljard een jaar eerder. In het eerste half jaar 2015 was de omzet 8,2 miljard dollar, 10 procent minder dan een jaar eerder. Volgens Goodyear is de belangrijkste reden hiervoor voornamelijk ongunstige valutaeffecten.
Het aantal verkochte banden bedroeg 40,8 miljoen, 1 procent meer dan een jaar eerder. OE banden lieten een stijging zien van 4 procent en vervangingsbanden van 1 procent.
“We hebben een behoorlijke groei laten zien”, aldus CEO Richard J. Kramer. “Ondanks een fikse tegenwind door de valutaeffecten en door de globale economie. Voor geheel 2015 blijven onze verwachtingen ongewijzigd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.