Q2: Hankook meldt dalende resultaten

Q2: Hankook meldt dalende resultaten

HankookHankook Tire heeft in het tweede kwartaal van 2015 een omzet behaald van 1,48 miljard dollar, een forse daling ten opzichte van het 2e kwartaal een jaar eerder, toen de omzet 1,61 miljard dollar bedroeg. In het eerste kwartaal van 2015 bedroeg de omzet 1,35 miljard dollar. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.
Lager bedrijfsresultaat
Het bedrijfsresultaat bedroeg in het tweede kwartaal 183,2 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 243,8 miljoen dollar en in het eerste kwartaal van 2015 184,7 miljoen.
Stevige concurrentie
Volgens Hankook wordt de daling ten opzichte van een jaar eerder veroorzaakt door dalende prijzen als gevolg van de toegenomen concurrentie op de wereldmarkt en de achterblijvende groei in China en Korea. Ook ongunstige valutaeffecten zouden een rol spelen.
In Europa en Amerika lieten de verkoopaantallen evenwel een groei zien van 12-14 procent ten opzichte van een jaar eerder. Hankook verwacht dat deze groei zal aanhouden. Hankook wil daarbij vooral inzetten op een groei in het segment high premium banden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.