Reservewiel keert weer terug

Reservewiel keert weer terug

Autofabrikanten denken erover hun auto’s weer uit te rusten met een reservewiel. Dit meldt de AAA (American Automobile Association).
Gewichtsbesparing
Hiermee komen de fabrikanten terug op hun besluit om het reservewiel vanwege ruimte en gewichtsbesparing te vervangen door een thuiskomertje, run-flat band of een bandenreparatiesetje. Volgens de AAA zorgde ook de betere technische constructie van banden voor een kleinere noodzaak, “maar veel automobilisten weten niet dat ze geen reservewiel hebben totdat ze een lekke band hebben. Het wordt ze vaak niet verteld. Verkopers zouden dat wel moeten doen.”
Klachten
Door het groeiend aantal klachten en de negatieve feedback leveren meer autofabrikanten hun nieuwe auto’s weer met een reservewiel, aldus AAA.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Dat werd tijd. Een auto zonder reservewiel moet niet kunnen. Ik zie bij mij in de bandenzaak veel mensen die een lekke band hebben gehad en dan het rep.materiaal gebruikt hebben . Alles zit onder de smurrie en het gat is nog niet dicht. U zult s’nachts maar staan met een lekke band en je hebt geen reservewiel. Reservewiel moeten ze gewoon verplichten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.