Renault Clio RS 200 EDC op Dunlop

Renault Clio RS 200 EDC op Dunlop

Renault Clio RS DunlopDunlop werd door Renault geselecteerd om de Clio RS 200 EDC uit te rusten met de onlangs gelanceerde Sport MAXX RT banden in de populaire maat 205/40 R18 86Y XL.
Circuit
De nieuwe Sport MAXX RT werd speciaal ontwikkeld voor auto’s met hoge vermogens. “Hij bouwt voort op 125 jaar racetechnologie van Dunlop, geboren en getogen op iconische circuits zoals Le Mans, de Nürburgring en Silverstone , aldus Dunlop. Alle Dunlop banden op de weg zijn ontwikkeld op basis van racetechnologie.”
Race erfgoed
De Renault Clio RS 200 EDC heeft een 1.6 turbomotor met 200 pk en 240 Nm. De auto is verder voorzien van een EDC-zestraps transmissie met dubbele koppeling en schakeling aan het stuur en geavanceerde technologieën overgenomen uit het race-erfgoed van de constructeur. Deze Clio werd ontworpen en ontwikkeld door Renault Sport Technologies en wordt gebouwd in Frankrijk.
Dunlop is tevens de bevoorrechte partner voor alle nationale racekampioenschappen van Renaults Clio Cup, waar het merk als enige leverancier zijn geavanceerde technologie voor racebanden aanlevert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.