BMW Motorsport en Dunlop gaan samenwerking aan

BMW Motorsport en Dunlop gaan samenwerking aan

Dunlop is als fabrikant van high-performance en ultrahigh-performance banden een nieuwe technologische partner van BMW Motorsport geworden.
Als onderdeel van de samenwerking gaat Dunlop banden leveren voor de BMW M3 GT2, die momenteel in de American Le Mans Series rijdt. Verder zal Dunlop zijn lange ervaring aanspreken voor de verdere ontwikkeling van de GT sportwagen en gaat de onderneming ook banden leveren voor raceauto’s van BMW’s klanten, waaronder voor de BMW M3 GT4.
“We hebben bij de ontwikkeling van de BMW M3 GT2 al zeer nauw en op succesvolle wijze met Dunlop samengewerkt,” verklaart Mario Theissen van BMW Motorsport. “BMW Motorsport en Dunlop hebben een vergelijkbare visie op het gebied van autosport: het gaat er om om alle ervaringen die op het circuit zijn opgedaan door te vertalen naar de productieauto’s waardoor we personenauto’s kunnen aanbieden met een hoger prestatieniveau.”
Dunlop is sinds het begin van de twintigste eeuw betrokken bij de autosport. Na een aantal hogesnelheidsrecords in de beginfase vierde Dunlop in 1924 zijn eerste overwinning tijdens de 24-uurs race van Le Mans en sindsdien is Dunlop de meest succesvolle bandenfabrikant op Le Mans, met 34 zeges.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.