Rem op export natuurlijk rubber

Rem op export natuurlijk rubber

De International Tripartite Rubber Council (ITRC) wil de export van natuurlijk rubber door de drie grootste rubber exporterende landen Thailand, Indonesië en Maleisië fors verkleinen. Dit moet leiden tot een hogere opbrengt uit de export.
De ITRC is opgericht in 2001 om de belangen te behartigen van ‘s werelds drie grootste producerende landen van natuurlijk rubber Thailand, Indonesié en Maleisië. Deze landen hebben hun zorg geuit over de dalende prijzen van natuurlijk rubber, die een direct effect zouden hebben op de inkomsten van de rubberplantages. “Dit ondanks het feit dat de vraag naar natuurlijk rubber hoog blijft. De prijsverlaging is voornamelijk het gevolg van de onzekerheden in de wereldeconomie”, aldus de ITRC.
Daarom zijn deze landen gekomen tot een “Agreed Export Tonnage Scheme”. Volgens dit schema moet de export van natuurlijk rubber met 300,000 ton afnemen. De met rubberplanten bebouwde grond moet nog eens met 100.000 hectare afnemen wat moet leiden tot een reductie van 150.000 ton aan export. “Deze maatregelen behelsen in totaal 450.000 ton natuurlijk rubber, dat zal worden teruggetrokken uit de markt”, aldus de ITRC. “Hierdoor moet de rubber prijs herstellen voor alle kleine aandeelhouders.”
Thailand, Indonesië en Maleisië produceren dit jaar naar schatting respectievelijk 3,61, 3,26 en 1 miljoen ton natuurlijk rubber. Met deze maatregelen zal de export naar verwachting met zo’n 5,7 procent afnemen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.