Reddingskaarten beschikbaar voor Nederlandse automobilist

Reddingskaarten beschikbaar voor Nederlandse automobilist

 

Reddingskaart
Reddingskaart

Profile Tyrecenter en Autovisie gaan gratis reddingskaarten verstrekken aan de Nederlandse automobilist. Wanneer deze reddingskaarten op grote schaal worden gebruikt, zouden in Europa jaarlijks tot 2500 mensenlevens gered kunnen worden.
Door de toenemende veiligheidsmaatregelen in auto’s is het voor reddingsdiensten steeds moeilijker om de inzittenden zo snel mogelijk uit de auto te redden. Het verwijderen van autodaken vormt de grootste hindernis, vaak vanwege het gebruik van versterkt staal en andere carrosserieverstevigingen. De zogenaamde rescue sheet is ontwikkeld door het Duitse Adac (Duitse wegenwacht) en VDA (Duitse Vereniging van de Automotive Industrie) en bevat informatie voor reddingsdiensten om een voertuig veilig open te knippen. Hiermee moet de reddingstijd tot een minimum worden beperkt.
De rescue sheet is er voor onder andere Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en vanaf nu ook Nederland.
De rescue sheet is gratis te downloaden op www.rescuesheet.info. Het formulier dient achter de zonneklep van de auto te worden aangebracht. De bijbehorende rescue sticker, om de aanwezigheid van de sheet in de auto aan te duiden, is gratis verkrijgbaar bij de Profile Tyrecenter vestigingen, inclusief aanvullende documentatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.