WUA: Kwik-Fit winnaar webshops

WUA: Kwik-Fit winnaar webshops

WUA!Kwik-Fit komt als winnaar uit de bus wanneer consumenten zich online oriënteren op winterbanden. In het onderzoek dat WUA! uitvoerde onder 100 respondenten behaalde Kwik-Fit een score van 7,6. Op de tweede en derde plaats volgen Euromaster.nl en Profile Tyrecenter met respectievelijk een 6,9 en 6,2.
De respondenten gaan in mindere mate naar de websites van de bandenmerken. Continental is het enige merk dat door een representatief aantal respondenten gevonden en beoordeeld wordt, om in de ranking te worden opgenomen. Omdat Continental als merk in de markt opereert, scoort Conti.nl goed op de elementen vertrouwen, imago en kwaliteit. De website presteert echter slecht op het onderdeel vormgeving. De donkere website spreekt niet aan en weet daarom niet te kapitaliseren op de goede basis van de merknaam.
Ook blijkt uit het onderzoek dat 84% van de websites wordt bezocht via een zoekmachine. Voor 49% van de respondenten is de prijs het belangrijkste koopmotief, daarna volgt de naamsbekendheid met 24% en tot slot speelt bij 10% de service een doorslaggevende rol.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.