Q2 dramatisch voor rubberfabrikant Lanxess

Q2 dramatisch voor rubberfabrikant Lanxess

Lanxess logoIn het tweede kwartaal van 2013 is de nettowinst van rubberfabrikant Lanxess met 95 procent in elkaar gestort tot 9 miljoen euro. In het tweede kwartaal 2012 was de winst nog 174 miljoen euro. Dit blijkt uit de gepubliceerde kwartaalverslag.
Omzet
Vergeleken met het sterke tweede kwartaal 2012 daalde de omzet in het tweede kwartaal 2013 met 12 procent, van 2,4 naar 2,1 miljard euro. Oorzaken voor deze afname zijn de lagere verkoopprijzen van rubber als gevolg van de dalende grondstofprijzen. Ook nam de vraag naar rubber af, met name in de automotive en bandensector.
Geen verbetering
Lanxess zegt geen verbetering te zien op korte termijn: “Klanten gaan door met het afbouwen van hun voorraden”, aldus Axel C. Heitmann, voorzitter van de raad van bestuur. “Het sentiment in de markt blijft laag en slaat nu ook over naar andere markten die belangrijk voor ons zijn, zoals China en Brazilië.”
Het bedrijf heeft de verwachtingen voor 2013 naar beneden bijgesteld, maar blijft wel positief over de langere termijn: “De groeimarkten zullen betere tijden zien. We geloven dat we daar een goede basis voor hebben.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.