Bandenberg in Duitsland slinkt

Bandenberg in Duitsland slinkt

Banden versltenDe hoeveelheid oude banden in Duitsland is in de afgelopen jaren met 12 procent afgenomen ten opzichte vsn 2011, tot 582.000 ton. Dit stelt de GAVS (Gesellschaft für Altgummi?Verwertungs?Systeme), dat regelmatig de hoeveelheid oude banden in Duitsland monitort.
Bandenvernieuwing
De afname van 80 000 ton rubber betreft alle bandensoorten. Als oorzaak noemt GAVS de lagere verkoopaantallen van nieuwe banden, de teruggelopen aantallen bandenvernieuwing en een teruggang in de import van gebruikte en oude banden.
Ontkoppeling
Naast de conjuncturele invloeden constateert GAVS een ontkoppeling van de hoeveelheid oude banden en het toenemende voertuigbestand. “Terwijl de laatste vijf jaren het aantal toegelaten personenauto’s n Duitsland is gestegen met 5,3 Procent, daalde de hoeveelheid oude banden”, zo stelt men. Volgens GAVS is dit een gevolg van de langere levensduur van banden.
Men constateert dat hierdoor de capaciteit voor de verwerking van oude banden in Duitsland groter is dan nodig is voor de hoeveelheid oude banden. “De verwerkers zijn daarom aangewezen op de import van oude banden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.