Pirelli ziet omzet en winst stijgen

Pirelli heeft haar omzet in het derde kwartaal van 2019 zien stijgen Dit maakte de bandenfabrikant bekend.
Duurdere segment
De omzet steeg met 6,7 procent tot 4,05 miljard euro. Opvallend daarbij was de groei van het duurdere bandensegment. Deze maakt nu 67,4 procent uit van de totale omzet. In het derde kwartaal bedroeg de groei 10,2 procent in zowel vervangingsbanden als original equipment banden. De winst steeg met 2 procent tot 385,7 miljoen euro. Vorig jaar was dat 378,1 miljoen euro.
De prijsmix nam toe met 3.,5 procent Deze groei was voornamelijk te danken aan de gestegen verkopen van producten i het duurdere segment en een betere prijs-mix. Daar tegenover stond wel een stijging in materiaalkosten en extra kosten als gevolg van lager volume.
Original equipment
Pirelli maakte wel melding van lagere verkopen van banden als gevolg van de zwakke automarkt. Deze zorgde voor 6,9 procent teruggang van de verkoop van original equipment banden en lagere prijzen. Daarom heeft Pirelli een kostenverlagingsprogramma ingevoerd.
De omzet van standaard banden daalde met 5.7 procent. Deze daling zette zich door in Europa, Midden Oosten en Afrika. Amerika liet juist een stijging zien van 11,9 procent. Voor de komende periode blijft de focus liggen op het duurdere bandensegment.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.