Hogere winst voor Pirelli, omzet stabiel
(Foto: Shutterstock)

Hogere winst voor Pirelli, omzet stabiel

Pirelli heeft in de eerste maanden van dit jaar verder marktaandeel gewonnen bij grotere en hoge-waarde banden op de vervangingsmarkt. Daardoor kon het bandenbedrijf zijn aangepaste kwartaalwinst opvoeren met 5,8 procent naar 262,6 miljoen euro. De omzet bleef nagenoeg stabiel op bijna 1,67 miljard euro, zo meldt Pirelli in een persbericht. 

Pirelli verkocht in aantallen ruim 11 procent meer vervangingsbanden van 18 inch of groter terwijl de markt als geheel 10 procent groeide. Bij OEM bleef de Italiaanse fabrikant echter achter bij de totale markt, wat ook komt door de focus op banden van 19 inch of meer. In dat segment verwierf Pirelli in het eerste kwartaal ook 84 nieuwe toelatingen van fabrikanten van luxere auto’s waaronder ook van Chinese EV-bedrijven. Bij kleinere banden liep het aandeel van Pirelli daardoor ook terug. 

De Italiaanse bandenfabrikant slaagde er verder in deze periode 32 miljoen euro aan kostenbesparingen te realiseren. De fabrieken draaiden gemiddeld op 89 procent van de capaciteit. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.