Pirelli P-Zero Corsa voor McLaren MP4-12C

Pirelli P-Zero Corsa voor McLaren MP4-12C

Pirelli heeft speciaal voor de McLaren MP4-12C productieauto speciale versies ontwikkeld van de P Zero en P Zero Corsa banden, voor gebruik op zowel de weg als op het circuit. Deze maand werd de superauto op de P-Zero tijdens de presentatie van de nieuwe McLaren met succes getest op een circuit in Zuid-Spanje.
De banden zijn het resultaat van samenwerking tussen Pirelli en McLaren. Dankzij de ervaring van Pirelli in de autosport heeft de ontwikkeling van de band in een recordtijd plaatsgevonden. Volgens Pirelli voldoet de band geheel aan de zware eisen die de McLaren stelt aan de banden. De nieuwe MP4-12C heeft een M838T twin turbo V8 motor met een vermogen van 600 pk bij 8.500 t/min. 80 procent van het koppel is beschikbaar bij 2000 t/min, volgens MacLaren.
De Pirelli P Zero Corsa is de meeste sportieve band in het assortiment van Pirelli, geschikt voor op de weg en op het circuit. De ontwikkeling van de band ks begonnen in 2003. De P Zero werd geïntroduceerd in 2007 en de P Zero Corsa in 2010.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.