Pirelli opent 2e productielijn in Rusland

Pirelli opent 2e productielijn in Rusland

In de Voronezh fabriek in Zuidwest Rusland heeft Pirelli haar tweede productielijn geopend. Hiervoor is de bestaande productielijn van de oude Voronezh fabriek opgewaardeerd tot de technologische standaards van Pirelli en draagt nu de naam Voronezh 2.
Vanaf maart 2013 zal de productie starten met het rubbercompound dat is vereist is voor de productie van Pirelli premium high performance banden, vooral voor het wintersegment. De totale investering in de oude Voronezh fabriek bedraagt 100 miljoen euro. Hiervan ging 56 miljoen naar de modernisering van de fabriek, waaronder de installatie van nieuwe equipment en de training van medewerkers. De modernisering zal naar verwachting worden afgerond in 2015. Dan moet de volledige productiecapaciteit van 4 miljoen banden per jaar bedragen.
Met de samenwerking met Pirelli hebben voormalige eigenaar Russian Technologies en de lokale overheid de Voronezh bandenfabriek omgetoverd tot de meest moderne bandenfabriek in Rusland. Naast de productie wil Pirelli ook een groot en efficient logistiek centrum bij de Voronezh bandenfabriek oprichten voor de levering aan de thuismarkt en aan de exportmarkten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.