Michelin opent groene fabriek in China

Michelin opent groene fabriek in China

De Michelin Group heeft een nieuwe fabriek geopend in Shenyang (China). Dit is Michelin’s grootste fabriek in China met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 12 miljoen banden. De nadruk ligt hier op de productie van groene banden.
De bouw van de fabriek is een antwoord op Michelins’s verwachting dat haar bandenverkoop in China de komend jaren twee tot drie keer zo groot zal worden, zei Jean-Dominique Senard, president van de Michelin Group. “De grootste automarkt ter wereld zal fors verder groeien en de Chinese markt zal van deze ontwikkeling profiteren. Omdat de onderwerpen energie en milieu actueler zijn dan ooit voor de automotive en aanverwante sectoren zal de fabriek vooral groene banden produceren volgens onze laatste technologieen.”
De nieuwe fabriek is de grootste van Michelin in de wereld. De jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt meer dan 12 miljoen banden voor auto’s, trucks en bussen. Met de bouw ging een  investering gepaard van bijna 1.5 miljard dollar, Michelins’ de grootste investering ooit in China.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.