Pirelli koopt meerderheid in Braziliaanse bandenreus

Pirelli koopt meerderheid in Braziliaanse bandenreus

Pirelli heeft een overeenkomst getekend met de Braziliaanse familie Faria da Silva voor de overname van 60% van de aandelen van het bedrijf Campneus. De overname heeft een waarde van naar schatting 22,5 miljoen euro.
Campneus is één van de grotere Braziliaanse bandenbedrijven met een groot distributienetwerk en bandenverkooppunten. Met deze overeenkomst wil Pirelli haar leidende positie op de Braziliaanse markt verder versterken. Daarbij concentreert het bandenmerk zich vooral op het Premium marktsegment dat een sterke groei kent in Braziie. Pirelli wil het aantal eigen verkooppunten (Pirelli Pneuac) verhogen van de huidige 48 naar 102.
De 54 Campneus verkooppunten maken al deel uit van het Pirelli distributienetwerk met in totaal ruim 600 verkooppunten. De Campneus verkooppunten zullen na de overname onder dezelfde naam blijven functioneren. Zij zullen dan het complete assortiment Pirelli-banden voor auto’s, bestelauto’s, trucks, bussen en landbouwwerktuigen blijven verkopen, en voor grondverzetmachines en offroad equipment.
De goedkeuring voor de overname door de CADE, de Conselho Administrativo de Defesa Econômica brasiliano, wordt aan het einde van het eerste halfjaar van 2012 verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.