Pirelli: geen overnamebod

Pirelli: geen overnamebod

PirelliPirelli heeft geen overnamebod ontvangen. Dit zegt de bandenfabrikant in een verklaring op haar website. Hiermee reageert men op berichten in de pers dat er gesprekken zouden zijn over een mogelijke overname.
Overname
Vorige week meldde persbureau Bloomberg dat de grootste aandeelhouder van Pirelli & Co gesprekken zou voeren met “een internationale industriële partner” voor een mogelijke overname van de bandenproducent. Volgens Bloomberg zou Cam Finanziaria SpA (Camfin) dat 26,2 procent van de aandelen bezit, zijn aandeel willen overdragen aan deze onbekende partner. Wanneer er overeenstemming is over de overdracht van aandelen zal er via een tender volgens voor de rest van het bedrijf, aldus Camfin.
Nieuw bedrijf
Na de verkoop zouden de aandelen in handen komen van een nieuw Italiaans bedrijf onder leiding van de onbekende partij. Volgens Camfin is het doel van de transactie om te komen tot meer stabiliteit en groei binnen het bedrijf. De holding is nu in handen van het Russische Rosneft en een groep die wordt geleid door Pirelli voorzitter Marco Tronchetti Provera.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.