Pirelli mogelijk verkocht

Pirelli mogelijk verkocht

PirelliDe grootste aandeelhouder van Pirelli & Co voert gesprekken met “een internationale industriële partner” voor een mogelijke overname van de bandenproducent. Dit meldt persbureau Bloomberg.
Onbekende partner
Cam Finanziaria SpA (Camfin) dat 26,2 procent van de aandelen bezit, wil zijn aandeel overdragen aan deze onbekende partner. De waarde hiervan wordt geschat op 7,1 miljard euro. Wanneer er overeenstemming is over de overdracht van aandelen zal er een tender volgen voor de rest van het bedrijf, aldus Canfim.
Aandelenkoersen stijgen
Volgens Bloomberg stegen de aandeelkoersen van Pirelli op het bekend worden van de berichten tot een hoogste niveau sinds 2002. Na de verkoop zou Pirelli’s hoofdkantoor in Italië blijven en de aandelen in handen komen van een nieuw Italiaans bedrijf onder leiding van de onbekende partij. Het Italiaanse dagblad Il Messaggero berichtte dat China Chemical Corp in gesprek is om deel te nemen in Pirelli’s nieuwe structuur via Aeolus Tyre.
Volgens Camfin is het doel van de transactie om te komen tot meer stabiliteit en groei binnen het bedrijf. De holding is nu in handen van het Russische Rosneft en een groep die wordt geleid door Pirelli voorzitter Marco Tronchetti Provera.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.