Pirelli blijft bandenpartner F1
(Foto: Shutterstock)

Pirelli blijft bandenpartner F1

Pirelli blijft nog tot zeker 2027 de bandenleverancier voor de Formule 1. Pirelli heeft de tender van F1 en de Fédération Internationale de l’Automobile FIA gewonnen ten koste van Bridgestone. Pirelli heeft met beide organisaties het contract verlengd voor de jaren 2025 tot en met 2027 met de optie van nog één seizoen meer. Pirelli blijft ook de bandenpartner voor de Formule 2 en Formule 3 kampioenschappen. Dat meldt het Italiaanse bandenbedrijf in een persbericht.

Aan het eind van de contractperiode zal Pirelli 18 jaar bandenleverancier voor de FIA geweest zijn. Dat begon in 2011 met 13 inch banden, ging vanaf 2017 over op bredere banden terwijl de F1 raceauto’s sinds 2022 op 18 inch banden rijden. In het kader van de milieu- en klimaatinspanningen zijn alle banden vanaf volgend jaar FSC gecertificeerd.

‘’Innovatie en technologie zitten in Pirelli’s DNA en F1 vormt het ultieme openlucht laboratorium om niet alleen de nieuwe technische oplossingen te testen maar ook om nieuw onderzoek, ontwikkeling en productieprocessen bij het maken van banden te versnellen’’, zegt Pirelli bestuursvoorzitter Marco Tronchetti Provera.

Stefano Domenicali, president en ceo van F1 voegt daar aan toe: ‘’Sinds haar terugkeer naar de sport in 2011 is Pirelli een partner van onschatbare waarde geweest die F1 door nieuwe generaties van technologie en technische regels heeft gesteund en banden heeft geleverd die fantastisch racen voor onze fans mogelijk maken.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.