Petlas gaat nieuwe bandenfabriek bouwen in Turkije

Petlas gaat nieuwe bandenfabriek bouwen in Turkije

PetlasDe Turkse bandenproducent Petlas Tire werkt momenteel aan de uitbreiding van haar bestaande fabriek in Kirsehir (Turkije) en wil er daarna een nieuwe fabriek bouwen.
Productie toenemen
Met de uitbreiding van de bestaande fabriek gaat een bedrag gemoeid van 166 miljoen dollar. Directeur International Sales Oguz Ay zei dat door de uitbreiding de productie van landbouwbanden met 10 procent zal toenemen en die van radiale truck en bus banden met 200 procent. “Turkije is het enige Europese land waar de vraag naar deze banden stijgt, met een percentage van 5 tot 10 procent. Daarom vergroten we de capaciteit om de vraag aan te kunnen.”
Op dit ogenblik bedraagt de capaciteit in de fabriek – Petlas’ enige fabriek – 8 miljoen personenautobanden, 2 miljoen landbouwbanden, 500.000 truck en bus banden en 300.000 offroad banden.
Personenautobanden
De toekomstige nieuwe fabriek moet vooral de toenemende vraag naar personenautobanden aankunnen. Het is nog niet bekend wanneer wordt gestart met de bouw. De verwachting is dat het segment personenautobanden in Turkije fors gaat groeien tot 2019 met 8 procent per jaar, onder andere omdat veel autofabrikanten hun productiecapaciteit in Turkije uitbreiden en nieuwe fabrieken bouwen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.