Omzet Trelleborg stijgt 9 procent

Omzet Trelleborg stijgt 9 procent

TrelleborgTrelleborg zag in 2016 haar omzet met 9% groeien tot 27,15 miljard Zweedse Kronen. Dit maakte de bandenproducent bekend.

Acquisities
De winst kwam in 2016 uit op 6,59 miljard Zweedse Kronen. Een jaar eerder was dat nog 2,61 miljard Zweedse Kronen. Deze stijging was volgens Trelleborg vooral te verklaren uit het grote aantal acquisities en uit valutaeffecten.

In het vierde kwartaal werd eveneens een record behaald. De omzet bedroeg in dit kwartaal 7,43 miljard Zweedse Kronen. Een jaar eerder was dat nog 5,93 miljard Zweedse kronen. De winst daalde van 544 miljoen Zweedse Kronen in het vierde kwartaal van 2015 tot 519 miljoen in het vierde kwartaal van 2016, voornamelijk door de kosten van de acquisities.

Groeiende vraag
In een toelichting op de gepresenteerde resultaten voorziet Trelleborg in het eerste kwartaal van 2017 een lichte groei van de vraag in vergelijking met het vierde kwartaal van 2016. De bandenfabrikant wil dit jaar de gekochte bedrijven in de organisatie integreren om zo optimaal van synergie te kunnen profiteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.