Continental verkoopt record aantal banden

Continental verkoopt record aantal banden

In 2016 heeft Continental een omzet behaald van 40,5 miljard euro, 3,4 procent meer dan een jaar eerder. Dit laat de bandenproducent weten in haar zojuist verschenen jaarverslag.

Marktaandeel stijgt
De bandendivisie verkocht 150 miljoen personenauto- en truckbanden. Dat is volgens de producent een record. Daarmee kon Continental ook haar marktaandeel vergroten. CEO Elmar Degenhart zei tijdens de presentatie van de jaarcijfers in Hannover dat de behaalde resultaten de eerder gedane voorspellingen overschreed.
De winst bedroeg 2,8 miljard euro: “We groeiden opnieuw sneller dan de markt. Daarmee heeft Continental een solide financiële basis en een goede technologische positie. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst.”

Ook zegt Continental haar voorsprong te hebben vergroot met rij-assistentiesystemen: “Ons doel is om auto-ongelukken tot het verleden te laten behoren. Met onze nieuwe sensortechnologie kunnen we hiervoor een belangrijke nieuwe stap zetten.”

2017 opnieuw stijging
Voor 2017 verwacht Degenhart een toename van de omzet tot meer dan 43 miljard euro: “Opnieuw een snellere groei dan de markt, ondanks een sterke stijging van de grondstofprijzen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.