Nieuwe poll over extra heffingen Chinese banden en wielen

Nieuwe poll over extra heffingen Chinese banden en wielen

De extra heffingen die de laatste jaren zijn ingesteld op Chinese banden en wielen zijn terecht. Europese producenten zeggen dat een toename van de Chinese bandenimport de eigen industrie ernstig zou benadelen. Ook zou volgens deze producenten de concurrentie uit China zich schuldig maken aan prijsdumping, door producten onder de kostprijs aan te bieden. Op die manier zouden ze pogen hun marktaandeel te verkrijgen of vergroten. Volgens het Chinese ministerie van handel zijn de extra heffingen onterecht. Deze zouden een schending van de vrijhandelsverdragen zijn. Wat vindt u? Neem deel aan de Poll op Bandenportaal.

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. johan

  Het is niet zo verwonderlijk als dat de prijzen van de Chinese banden zo laag zijn, als je naar een gemiddeld testresultaat kijkt zie je direct waarom.
  Kwaliteit van banden zit niet alleen in de “looks” maar veel meer in de prestaties, en hoe presteert hij na 20.000km,
  Veel bedrijven kijken veel te veel naar de aanschafprijs, maar vergeten dat ze ook aansprakelijk zijn voor het geleverde product.

 2. Wim Reijmerink

  Geachte redactie,
  Graag wil ik reageren op uw stelling. Op basis van de huidige grondstofkosten speelt de factor arbeid een steeds kleinere rol en is het ook voor Chinese fabrikanten noodzakelijk om een hogere prijs voor hun producten te vragen . Ik vind het echter jammer dat de indruk is ontstaan dat alle Chinese banden kwalitatief minder zijn dan hun Europese concurrenten .Zoals er grote verschillen zijn tussen in Europa geproduceerde banden zijn er ook grote verschillen in kwaliteit tussen de producten van Chinese fabrikanten.
  De handicap voor een groot aantal Aziatische fabrikanten is dat zij onvoldoende kennis hebben van de eisen die door Europese consumenten aan zowel personen als bedrijfswagenbanden worden gesteld. Na een lange carriere by zowel Michelin en GoodyearDunlop heb ik het genoegen gehad om van 2005 tot 2009 voor GITI Tire een Europese organisatie op te bouwen en ik heb met plezier en ontzag ervaren hoe markt en kwaliteitsgericht deze organisatie opereert.
  Deze fabrikant realiseerde zich als eerste dat het essentieel is dat, indien je succesvol wilt zijn in Europa , producten op de markt brengt die naast de wettelijke eisen ook voldoet aan de eisen die consumentenorganisaties en consumenten zelf aan banden stellen .
  GITI Tire , fabrikant van o.a GT Radial heeft zijn eigen testfaciliteiten bij MIRA in de UK en geen enkele band wordt goedgekeurd voor levering in Europa als de kwaliteit ook maar enigszins minder is als de Europese kwaliteitsproducten.
  Iedereen die enige kennis van zaken heeft binnen de bandenindustrie weet dat er grote verschillen zijn in kwaliteit en daarom gaat het mij veel te ver alle producten simpelweg te kwalificeren als inferieur omdat het product uit China komt.
  Vriendelijke groet
  Wim Reijmerink
  Truck Tyre Partner Benelux
  ( importeur van oa Chinese bedrijfswagenbanden )

 3. court-jan

  Geachte heer Reijmerink,
  Bij het plaatsen van deze poll hebben we ons gebaseerd op de invoer van dergelijke heffingen vanwege de vrees van Europese fabrikanten voor concurrentie uit China en de prijsdumping. Het facet kwaliteit hebben we voor deze poll bewust achterwege gelaten. Het gaat hier puur over de zogenoemde prijsdumping. (De redactie)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.