Dunlop lanceert nieuwe vierseizoenenbanden
(Foto: Shutterstock)

Dunlop lanceert nieuwe vierseizoenenbanden

Dunlop heeft zijn nieuwe generatie all-season banden gelanceerd, zo meldt moederbedrijf Goodyear in een persbericht. Die banden zijn ontwikkeld om te concurreren in het goedkopere segment van de all-season markt dat naar verwachting tussen 2023 en 2028 met 2 tot 3 procent per jaar kan groeien.

De nieuwe All Season 2 is ontworpen voor een reeks moderne voertuigen zoals populaire stadsauto’s en SUV´s. De nieuwe banden komen dit jaar stapsgewijs beschikbaar in 59 aparte producten tussen 14 en 19 inch. De fabrikant heeft gedurende 18 maanden meer dan 12.500 uur besteed aan onderzoek en ontwikkeling voor de band, inclusief een reeks weg- en gesimuleerde testen.

‘Dat heeft geresulteerd in een band met excellente prestaties en die goede waarde voor z’n geld biedt, wat volgens een recent consumentenonderzoek één van de belangrijkste prioriteit blijkt voor 51 procent van de autorijders’, legt Goodyear uit.

Sonia Leneveu, directeur marketing consumenten Europa: “Dunlop is een krachtig merk binnen het waardesegment van de markt, dus we zijn enthousiast om deze nieuwe generatie voor Dunlop te presenteren die een grote stap vooruit vormt in het all season aanbod.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.