Nexen OE-partner voor Alfa Romeo Tonale
(Foto: Nexen)

Nexen OE-partner voor Alfa Romeo Tonale

Nexen is goedgekeurd als OE-leverancier voor de Alfa Romeo Tonale. De Italiaanse suv krijgt N’Fera-banden mee.

De N’Fera’s komen uit Nexens Europese fabriek in Tsjechië. Deze banden moeten zich vooral onderscheiden door hun drainage- en rijprestaties, tot een topsnelheid van 300 km/u. om dit mogelijk te maken heeft Nexen daarom een brede groef van 3+1, om aquaplaning te voorkomen.

Bovendien zorgen drie sterke profielribben voor stabiliteit tijdens het rijden, wat de handling moet verbeteren. Daarnaast moeten de dwarsgroeven remprestaties op zowel droog als nat wegdek garanderen. De bandenmaker stelt dat om deze redenen de N’Fera’s in 2018 de hoofdprijs bij de Duitse IF Design Awards binnensleepten. De N’Fera Primus komt in de maten 215/60R17 96V en 235/50R18 97V onder de nieuwe Tonale te liggen. Om zijn concurrentievermogen te vergroten, blijft Nexen naar eigen zeggen de levering van gloednieuwe banden aan autofabrikanten wereldwijd blijven vergroten.

Alfa Romeo Tonale

De Tonale is de eerste elektrische suv van Alfa Romeo, die naast conventionele verbrandingsmotoren ook milde hybride en plug-in hybride modellen aanbiedt. De voorkant is voorzien van de ‘Trilobo’ en het kenmerkende Alfa Romeo ‘Scudetto’-schild, dat centraal staat. De “3+3” koplampen met nieuwe Full-LED Adaptive Matrix zijn afgeleid van de SZ Zagato en de Proteo conceptauto. Daarnaast heeft de Italiaanse auto ook de speciale, klassieke, 5-gaats velgen van het merk.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.