Mijlpaal voor Roemeense Continental-fabriek: 300 miljoen banden
(Foto: Continental)

Mijlpaal voor Roemeense Continental-fabriek: 300 miljoen banden

De Continental bandenfabriek in Timisoara, Roemenië, heeft haar 25e verjaardag gevierd met een mijlpaal van 300 miljoen geproduceerde banden. Continental heeft sinds 1998 meer dan 600 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek die tegenwoordig werk biedt aan 2.700 vaste medewerkers.

De vestiging in Timisoara behoort met een capaciteit van 16,5 miljoen banden per jaar tot de grootste in Europa, laat Continental weten in een persbericht. Hoofd Tyre Groep en lid van de Raad van Bestuur Christian Kőtz: ‘’Deze verjaardag is een getuigenis van 25 jaar onverminderde toewijding aan innovatie en excellentie. Mijn hartelijke dank gaat uit naar het hele team in Timisoara.’’

De Roemeense fabriek werkt zowel voor de vervangings- als de OEM-markt. Momenteel worden er banden van 13 tot 20 inch gefabriceerd maar er loopt een testfase voor de fabricage van 21 inch banden. ‘’Met 300 miljoen banden hebben we het equivalent van rond 75 miljoen auto’s  in  de hele wereld voorzien van veilige en hoog-kwalitatieve banden,’’ vat fabrieksdirecteur Matthieu Turlure samen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.