Michelin Pilot Sport 4 voor eerste Alpine A110

Michelin Pilot Sport 4 voor eerste Alpine A110

De Michelin Pilot Sport 4 wordt standaard gemonteerd op de Alpine A110 First Edition, die is gelanceerd op de Motor Show Genève 2017.

De Pilot Sport 4 zal worden gemonteerd in de afmetingen 205/40 ZR 18 (vóór) en 235/40 ZR 18 (achter). Alle 1.955 Alpines A110 First Edition die worden geproduceerd, zullen met deze band worden uitgerust.

Hightech band
Voor de ontwikkeling van de nieuwe band voor de Alpine werd een twee jaar durend ontwikkelingsproces doorlopen, waarbij meer dan 3.000 kilometers zijn afgelegd op testcircuits. Volgens Pierre Chaput, bandenontwerper bij Michelin, was de uitdaging om een zeer hightech band te ontwikkelen: “De uitdaging was om een hoge mate van sportiviteit onder extreme omstandigheden te combineren met wendbaarheid van de auto bij dagelijks gebruik.”

Hoge prestaties
Het loopvlak is gemaakt van een rubbercompound voor hoge prestaties en de band heeft een speciale aramidegordel. Daarmee wordt geen enkele concessie gedaan aan de andere eigenschappen van de band, die een A-notering heeft voor grip op nat wegdek en een C-notering voor energiezuinigheid. Verder heeft de Pilot Sport 4 een verfijnde look, die wordt benadrukt door het Premium Touch effect van de markeringen op de zijwand.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.