Michelin overweegt sluiting fabrieken in Europa

Michelin overweegt sluiting fabrieken in Europa

Michelin: 2012 goed jaarOm de fors tegenvallende bandenverkopen op te kunnen vangen overweegt Michelin de sluiting van bandenfabrieken in Europa, vooral in Frankrijk. Dit zegt Florent Menegaux, directeur van Michelin’s autobandendivisie in het dagblad Les Echos.
De ingezakte bandenverkopen zouden desastreuze gevlogen hebben voor de bandenfabrikant. Zo kampt Michelin met een fors achterblijvende vraag naar truckbanden, een teruglopend marktaandeel en een grote overcapaciteit. 7 van de West-Europese fabrieken zouden op minder dan 6o procent van de maximale productiecapaciteit draaien. Analisten schatten in dat de overcapaciteit 2,5 miljoen banden bedraagt, ofwel 2 fabrieken en 2.500 werknemers.
In januari van dit jaar zou de productie zijn gedaald met 14 procent en in februari nog eens met 13 procent. Eerder deze maand zou de bandenfabrikant met twee vakbonden al een driejarig accoord hebben getekend voor meer flexibiliteit.
Het feit dat Michelin deze situatie zo openlijk naar buiten brengt zou volgens de media onderschrijven hoe ernstig de situatie is, aldus analisten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.