Michelin levert luchtloze band aan Franse postdienst
(Foto: La Poste)

Michelin levert luchtloze band aan Franse postdienst

De Franse postdienst La Poste gaat zo’n 40 bestelwagens uitrusten met Uptis banden van Michelin. De eerste drie auto’s met die ‘luchtloze’ banden – die dus niet lek kunnen raken – zijn deze week de weg opgegaan in en rond Valenciennes.

Michelin en La Poste zijn daartoe voorlopig voor twee jaar een samenwerking aangegaan, deelt het bandenbedrijf mee in een persbericht. Het Uptis prototype is een ‘lek-vrije’ wiel/band assemblage zonder hoge druk lucht die bestemd is voor personenauto’s en kleine bestelwagens. De lucht is vervangen door een ‘revolutionaire structuur die het voertuig kan ondersteunen’. Dit verzekert de kracht van de assemblage en ook het rijcomfort en de veiligheid, aldus Michelin.   

Omdat La Poste zich niet hoeft te bekommeren om de bandenspanning of lekke banden, kan de ‘downtime’ en het onderhoud van de vloot verder worden verminderd. Dat leidt tot een betere continuïteit van de werkzaamheden en diensten. Daarnaast hoeven de banden ook minder vaak vervangen te worden wat tot minder afval en dus milieudruk leidt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.