Michelin lanceert Flash Services voor landbouwbanden

Michelin lanceert Flash Services voor landbouwbanden

Michelin lanceert voor haar landbouwbanden een nieuwe dienst voor de ontlasting van de bodem, de Michelin Flash Services.

Persoonlijke begeleiding
De Michelin Flash Services zijn specifiek ontwikkeld voor de banden AxioBib IF900/65R46 en AxioBib IF 750/75 R46. Vanaf voorjaar 2016 kunnen landbouwers die deze banden onder hun voertuigen hebben gemonteerd, via hun smartphone gebruik maken van de nieuwe dienst. Deze biedt hen persoonlijke begeleiding, een bezoek door een expert aan hun bedrijf, het laten wegen van hun tractor en werktuigen, advies over ballast en persoonlijke tips.

Connected banden
De Flash Services zijn een voortzetting van de connected landbouwbanden, die Michelin lanceerde op de Agritechnica 2015. Deze banden kunnen worden voorzien van elektronische chips, die zijn verbonden met digitale oplossingen voor betere prestaties. Ze maken het ook mogelijk om nieuwe diensten aan te bieden, zoals de nieuwe Flash Services. Hiermee wordt communicatie tussen band, mens en machine tot stand gebracht; het wagenparkbeheer wordt vergemakkelijkt en de banden worden traceerbaar.

Binnenkort wordt de nieuwe Michelin website voor landbouwbanden gelanceerd voor Nederland en België.

Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.