Meeste motorrijders kiezen Europese bandenmerken

Meeste motorrijders kiezen Europese bandenmerken

Het grootste deel van de Nederlandse motorrijders heeft een voorkeur voor Europese bandenmerken. Meest gekozen zijn Michelin en Pirelli, en daarnaast het Japanse merk Bridgestone. Dit blijkt uit onderzoek van Motorbandenmarkt.com, de webshop van Delticom, onder meer dan 5.000 motorrijders in Europa.

Lang weekend
Uit het onderzoek bleek ook dat de meeste motorrijders in 2016 (36%) motorritten hebben gepland met een gezamenlijke lengte tussen de 3.000 en 5.500 kilometer. Zij hadden daarbij een voorkeur voor ritten die ongeveer in een lang weekend te rijden zijn: De langste rit zou bij 29% van de ondervraagden tussen drie en vijf dagen gaan duren.

Keuze banden
“Uit de resultaten is gebleken in hoeverre het motorrijden de mensen fascineert”, zegt Oliver Pflaum van Motorbandenmarkt.nl. “Van de motorrijder met een voorkeur voor een korte weekendrit tot de enthousiasteling die graag meer dan twee weken onderweg is en daarbij meer dan 12.000 kilometer aflegt. Deze gevarieerde rijprofielen moeten vanzelfsprekend ook in de keuze van de banden worden weerspiegeld. Motorrijders weten vaak heel goed welke uitrusting bij hen en hun motor past.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.