Michelin lanceert 10 en 21 inch banden

Michelin lanceert 10 en 21 inch banden

Tijdens de Challenge Bibendum in Brazilië introduceerde Michelin 2 prototypes van nieuwe zuinige banden. Tijdens het ‘groene’ evenement laat de autoindustrie zien welke technologieën van hen mogen worden verwacht. Wat autobanden betreft, is de huidige trend vooral die van de brede en lage band. Intussen wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de volgende generaties die herkenbaar zullen zijn aan de ‘Green X’-markering op de zijvlakken.
Michelin ontwikkelde een 10-inch en een 21-inch band. De kleine band (175/70 R10) levert volgens de fabrikant dezelfde prestaties als een 14-inch exemplaar als het gaat om wegligging en remcapaciteit. Er zijn aanzienlijke besparingen van in totaal bijna veertig kilo in gewicht. De band kan tot vijftien procent meer gewicht dragen dan een vergelijkbare band met standaardtechnologie, waarbij geen concessie is gedaan aan veiligheid en kilometrage. Andere voordelen zijn dat dit formaat minder ruimte in beslag neemt, waardoor de motorruimte, de cockpit en de bagageruimte groter kunnen zijn.
De 21-inch band van Michelin is bedoeld voor elektrische en hybride auto’s. De grote diameter verlaagt de rolweerstand. De band is relatief smal voor een betere stroomlijn, wat ook een gunstige invloed heeft op het brandstofverbruik. Tegelijkertijd betekent de grotere diameter meer rubber op het loopvlak, wat het kilometrage verhoogt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.