Michelin grootste in Nederland

Michelin grootste in Nederland

Michelin is het grootste bandenmerk in Nederland met het grootste wegdekaandeel. Dit blijkt uit de 17e Bandenmonitor van KwikFit voor het voorjaar van 2020, die zojuist is verschenen.
Vierseizoenenband
De Franse bandenfabrikant is geeindigd op de eerste plaats, een plaats die voorheen nog door Continental werd ingenomen. Michelin voert de ranglijst aan met 15,5 procent wegdekaandeel. Continental staat op een tweede plaats met 15,2 procent wegdekaandeel. Beide bandenmerken liggen dus nog steeds dicht bij elkaar, aldus KwikFit: “Het lijkt er op dat Continenal wegdekaandeel verliest omdat ze als een van de laatste leveranciers met een vierseizoenenband op de markt kwamen.”
Wegdekaandeel
In 2019 stond Continental nog bovenaan met een wegdekaandeel van 17,4% en Michelin op een tweede plaats met 14,8%. Op de derde plaars eindigde dit jaar Vredesein met een wegdekaandeel van 13,8%, vorig jaar was dit nog 11,7%.
KwikFit brengt elk half jaar de bandenmonitor uit. Hiervoor laat het bandenbedrijf onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Het onderzoek voor de zeventiende KwikFit Bandenmonitor is uitgevoerd in januari en februari 2020 onder ruim 2.100 particuliere en zakelijk gereden auto’s. (Bron: KwikFit Bandenmonitor)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.