Michelin domineert in Amerikaanse bandentest

Michelin domineert in Amerikaanse bandentest

Michelin Pilot Super SportMichelin heeft goede resultaten behaald in de jaarlijkse bandentest van de Amerikaanse consumentenbond, Consumer Reports.
Zomer, winter, all-seasons
De consumentenorganisatie heeft 49 UHP (ultra-high performance) zomer-, winter- en all-seasonsbanden getest. De grote winnaar was Michelin. “Maar Goodyear, Nokian en Pirelli hebben ook goed gescoord”, zo meldt Consumer Reports. Alle banden zijn getest op de onderdelen remmen op nat en droog wegdek, kans op aquaplaning, grip op winterse wegdekken, rolweerstand en levensduur van het loopvlak.
Resultaten
Volgens Consumer Reports waren de Pirelli P Zero en Michelin Pilot Super Sport de beste UHP zomerbanden. De Pirelli vooral door remmen en handling op droog en nat wegdek en de Michelin met handling op droog en nat wegdek en levensduur van het loopvlak.
De Michelin Pilot Sport A/S 3 was de beste UHP all-seasons band door remmen en handling op droog wegdek. De Goodyear Eagle F1 Asymmetric All Season komt op de tweede plaats met iets minder handling en grip op droog wegdek, maar biedt nog steeds uitmuntende grip, handling en lange levensduur van het loopvlak.
De Nokian WR G3 en de Michelin Pilot Alpin PA4 waren de winnende UHP winterbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.