Michelin: Bandenspanning 1 op 3 voertuigen te laag

Michelin: Bandenspanning 1 op 3 voertuigen te laag

37 procent van de voertuigen rijdt op banden met onderspanning (min 0,3 bar of meer onder de aanbevolen spanning). Bij 24 procent van de gecontroleerde auto’s loopt de onderspanning zelfs op tot min 0,5 bar of meer. Dit bleek uit controles door Michelin van de bandenspanning van bezoekers van Makro Breda en Makro Deurne.
In totaal werden er 348 voertuigen gecontroleerd. Daarvan had 34% van de automobilisten (117 voertuigen) wél een correcte bandenspanning. Bij 29% van de automobilisten (102 voertuigen) was de bandenspanning te hoog. Op grond van deze resultaten concludeert Michelin dat de bandenspanning van automobilisten in de Benelux verontrustend is.
De controles werden door Michelin uitgevoerd op donderdag 5 en vrijdag 6 juli. Winkelende bezoekers hadden de mogelijkheid om hun bandenspanning gratis te laten controleren op de parkeerplaatsen van Makro Breda (NL) en Makro Deurne (B). “Ook dit jaar was de actie in de Benelux bijzonder succesvol dankzij een goede samenwerking tussen Makro (groothandel voor ondernemers) en Michelin”, aldus Michelin.
De bandenspanningsactie maakt deel uit van een Europese campagne rond verkeersveiligheid: “Veiligheid is altijd één van de hoofduitgangspunten geweest bij de ontwikkeling van banden. Deze boodschap wil Michelin uitdragen door het opzetten van dergelijke acties om mensen beter op weg te helpen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.