Meer pechhulp door toename auto’s zonder reservewiel

Meer pechhulp door toename auto’s zonder reservewiel

De komst van steeds meer nieuwe auto’s die niet meer zijn uitgerust met een volwaardig reservewiel, zorgt voor een explosieve stijging van het aantal pechmeldingen die te maken hebben met een lekke band.
Gewichtsbesparing
Dit blijkt uit een artikel in de Daily Mail. Volgens de Britse website HonestJohn.co.uk worden negen van de tien nieuwe auto’s verkocht zonder een volwaardig reservewiel, om te komen tot een laag autogewicht en extra ruimte. 27 procent heeft een thuiskomertje en 46 procent is alleen uitgerust met een reparatiekit voor een lekke band. Ook is een toenemend aantal auto’s uitgerust met runflat banden.
Explosieve stijging
Het effect voor pechhulp organisaties is enorm. Zij signaleren een explosieve stijging van pechhulp meldingen die te maken hebben met het wiel. Volgens de RAC (Britse wegenwacht) kwamen er in Groot-Brittannië in 2010 29.000 meldingen binnen van automobilisten zonder een volwaardig reservewiel. Sindsdien is dat aantal verdrievoudigd tot 94.000. De RAC verwacht voor volgend jaar 250.000 meldingen.
Merken waar de RAC het vaakst geen volwaardig reservewiel aantreft zijn Volvo, Vauxhall, Porsche, Mimi, Mazda, Dacia en BMW, zo meldt HonestJohn.co.uk.
 
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.