Meer automobilisten willen banden kopen via het web

Meer automobilisten willen banden kopen via het web

Steeds meer automobilisten in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje geven aan dat zij bereid zijn banden op het web te kopen. Dit stelt online bandenverkoper Delticom naar aanleiding van een uitgevoerde enquête onder meer dan 5.000 mogelijke bandenkopers. In Frankrijk gaf 74% van de ondervraagden aan dat zij beslist bereid waren banden op het web in de toekomst te gaan kopen. Niet alleen de jongere bestuurders, maar ook een stijgend aantal auto-eigenaars in de leeftijdsgroep van 40 tot 65 jaar. In Groot-Brittannië toonde 47% van de ondervraagden zich hiertoe bereid, Duitsland nam de 3e plaats in met 40% van de ondervraagden en in Italië en Spanje had 18% een positieve benadering voor de aankoop van banden op het web.
Autobestuurders in alle landen denken hetzelfde over de voordelen van de aanschaf op het web. Lage prijzen wordt als eerste reden genoemd in Frankrijk (93%), Duitsland (93%), Groot-Brittannië (47%), en Italië (34%). Van de ondervraagden, gaven 59% van de bestuurders in Frankrijk, 27% in Groot- Brittanië, en ongeveer 20% van de bestuurders in Spanje er de voorkeur aan dat de levering van banden aan partnerbedrijven gebeurt. Bestuurders in Italië en Spanje hechten groot belang aan de veiligheidscertificaten die bij iedere band geleverd wordt. Voor een groot assortiment aan banden worden Groot-Brittannië, Spanje en Frankrijk hoog gewaardeerd. Verder vinden de Duitsers deze optie van de aankoop van banden een goede tijdsbesparing, en zien zij een belangrijk voordeel in de kosteloze informatie en bandentesten, zo laat Delticom weten.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. freakie

    En wie gaat dat dan monteren?

  2. Er zijn steeds meer autobedrijven, ZZP’ers en hobbyisten die voor een bepaald tarief de montage en balanceren voor hun rekening nemen. Inmiddels zijn er al veschillende mobiele montagestations die banden monteren en balanceren terwijl je op kantoor zit. Uit onze ervaring blijkt dat onlinekopers dit niet zien als nadeel voor het online kopen van banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.