LKQ Corporation ziet winst flink dalen
(Foto: Shutterstock)

LKQ Corporation ziet winst flink dalen

LKQ Corporation heeft in het tweede kwartaal een winst geboekt van 281 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar kwam die winst nog uit op 420 miljoen dollar. De omzet nam wel met 3,2 procent toe naar 3,4 miljard dollar.

‘’Ondanks ernstige tegenwind kunnen we toch sterke operationele prestaties melden, wat de kracht en weerbarstigheid van onze gediversifieerde portefeuille aan businesses aantoont’’, stelt topman Dominick Zarcone in het kwartaalbericht. Hij meldt dat de grootste segmenten, groothandel in Noord-Amerika en Europa, ‘buitengewone omzetgroei en marges laten zien dankzij operationele uitnemendheid’.

Financieel directeur Rick Galloway voegt toe dat de grote divisies weliswaar nog altijd beter dan verwacht presteren maar dat de effecten van de dalende grondstoffenprijzen en hogere rente-uitgaven wel hebben geleid tot het neerwaarts bijstellen van de verwachtingen. LKQ Corporation mikt nu voor heel 2023 op een omzetgroei van tussen de 6 en 7,5 procent terwijl eerder werd uitgegaan van 6 tot 8 procent. Bij die verwachting gaat het bedrijf er van uit dat de huidige omstandigheden niet veranderen en dat er ook geen verdere verslechtering optreedt vanwege de oorlog in Oekraïne.

LKQ deelt verder mee dat de eind februari aangekondigde overname van Uni-Select naar verwachting op of rond 1 augustus 2023 afgerond kan worden. Kort daarop zal het Britse GSF Car Parts worden verkocht om aan de voorwaarden van de concurrentiedienst daar te voldoen. Wie GSF Car Parts overneemt, is nog niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.