Lanxess start nieuwe fabriek in Antwerpen

Lanxess start nieuwe fabriek in Antwerpen

Rubberfabrikant Lanxess heeft zijn nieuwe fabriek voor polyamidekunststoffen in de Antwerpse haven in gebruik genomen.
Polyamide
De fabriek heeft een jaarcapaciteit van 90.000 ton en heeft een investering gevergd van 75 miljoen euro. Na de actuele opstartfase wordt de capaciteit van de installatie de komende maanden stapsgewijs opgevoerd.
De geproduceerde polyamide kunststoffen zijn bestemd voor Lanxess’ wereldwijd netwerk van compoundbedrijven, waar het finale product met de merknaam Durethan wordt gemaakt.
Kunststoffen
De nieuwe fabriek ligt net naast de caprolactaminstallatie in Lillo. Caprolactam is het belangrijkste halffabricaat voor de vervaardiging van kunststoffen. Met de ingebruikname van de polyamidefabriek zal Lanxess een groter deel van zijn caprolactamproductie zelf intern verder verwerken. Na de polymerisatie worden de kunststoffen onder meer met glasvezel versterkt om hun eigenschappen nog te verbeteren en aan te passen aan de wensen van de klanten.
De auto industrie is de grootste klant van de business unit High Performance Materials. Met de zeer innovatieve materialen van Lanxess kunnen lichte kunststofonderdelen gebouwd worden ter vervanging van metalen onderdelen van voertuigen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.