Rubberfabrikant Lanxess ziet omzet dalen

Rubberfabrikant Lanxess ziet omzet dalen

Lanxess logoDe omzet van rubberfabrikant lanxess daalde in het 2e kwartaal 2014 met 5,7% tot 2,02 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 2,14 miljard euro.
Concurrentie
Deze daling was voornamelijk het resultaat van een aanhoudend moeilijke concurrentiesituatie bij de synthetische rubbers en negatieve wisselkoerseffecten. De EBITDA (winst voor aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen van immateriële activa) is sinds vorig jaar met 20,7 procent gegroeid tot 239 miljoen euro. Deze ontwikkeling is het resultaat van grotere volumes, de grotere benutting van de productie-installaties en bezuinigingen.
Het resultaat van de groep ging van 9 miljoen euro vorig jaar flink omhoog tot 55 miljoen euro. Dat was onder meer te danken aan een beter financieel resultaat en minder buitengewone kosten. Vorig jaar werden voor 40 miljoen euro kosten gemaakt voor herstructureringen in het segment Performance Chemicals.
Herstel
Lanxess verwacht voor de rest van het jaar een licht herstel van de wereldeconomie. Voor de activiteiten met synthetische rubbers, die nauw samenhangen met de auto- en bandenindustrie, houdt men nog altijd rekening met een moeilijke concurrentie-omgeving en prijsdruk. Rekening houdend met de 10 miljoen euro opstartkosten van de rubberfabriek in China in het 4e kwartaal en met kosten voor onderhoud, verwacht de groep voor geheel 2014 een beter resultaat dan in 2013. “Wij gaan ervan uit dat wij in 2014 een EBITDA tussen de 780 en 820 miljoen euro zullen halen”, aldus Lanxess.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.