Lanxess opent in Rusland

Lanxess opent in Rusland

Lanxess RuslandfRubberproducent Lanxess heeft in Rusland haar eerste productiefaciliteit geopend. De nieuwe fabriek is gevestigd in Lipetsk.
BRIC landen
In de nieuwe fabriek worden polymeer rubber additieven geproduceerd voor de Russische en de voormalige Sovjet landen, vooral voor de automotive en banden industrie. In 2016 zal er nog een fabriek worden bijgebouwd. In totaal creëert Lanxess hiermee op de middellange termijn 40 banen.
De nieuwe fabriek laat naar eigen zeggen Lanxess’ focus zien op globale groeimarkten: “Lanxess heeft nu fabrieken in alle BRIC landen.”
Belang Rusland
Volgens Werner Breuers, lid van de Raad van Bestuur van Lanxess, markeert de nieuwe fabriek het belang van de Russische markt: “Sinds onze betreding van de markt in 2009 hebben we de verkopen in Rusland verviervoudigd en zijn we begonnen met strategische partnerships in de branches waar we ons op richten en  met onderzoekscentra. Onze nieuwe fabriek maakt het voor ons nog beter mogelijk om marktpotentieel te winnen, vooral in de automotive en banden sectoren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.